No impact week

We zitten er middenin: de “No impact week” loopt van 10 tot 17 maart 2013.

Duurzaam genieten, kan dat? Tijdens No Impact Week krijgen we allerhande tips om daarachter te komen. Het gaat er tijdens No Impact Week om dat je ontdekt hoe het veranderen van je levensstijl effect kan hebben op zaken als persoonlijke voldoening, gezondheid, geluk en je relatie met vrienden & familie.

Dat betekent dat je tijdens deze week zelf kan ontdekken welke duurzame gewoontes wel en niet bij je passen. Tijdens No Impact Week koop je zo min mogelijk nieuwe dingen, produceer je weinig afval en je probeert zo min mogelijk energie & water te gebruiken. Je eet zoveel mogelijk lokaal geproduceerd, seizoensgebonden & biologisch voedsel en verplaatst je zoveel mogelijk op eigen kracht (trap i.p.v. lift, fietsen, wandelen). De kleine impact die je dan nog wel hebt op het milieu wordt gecompenseerd met een goede daad voor de samenleving.

No Impact Week is geïnspireerd op ‘No Impact Man’ Colin Beavan. Colin leefde met zijn vrouw en dochter een jaar lang No Impact. Zij probeerden de duurzame lifestyle uit in fases: van het verminderen van afval en het eten van lokaal voedsel tot het verminderen van CO2-uitstoot door te fietsen of de trap te nemen.

Tips om het effectief uit te proberen vind je in de folder: elke dag komt een ander thema aan bod: consumeren, afval, transport, voedsel, energie & water.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: