Tip van de bib: “Donker hart” van Gillian Flynn

Spanning in het huwelijk. Dat mag je wel zeer letterlijk nemen in “Donker hart”, de jongste thriller van de Amerikaanse bestsellerauteur Gillian Flynn.

Amy en Nick hebben een heerlijk leven samen, tot hij ontslagen wordt. Noodgedwongen verhuizen ze van het blitse New York naar het mistroostige North Carthage, zijn geboortedorp in Missouri. Nick houdt er samen met zijn tweelingzus Margo een café open. Maar dan verdwijnt Amy op hun vijfde huwelijksverjaardag. Er zijn sporen van inbraak en geweld…

We krijgen twee verhaallijnen: het relaas van Nick over de verdwijning en het onderzoek naar zijn vrouw, afgewisseld met het dagboek van Amy over hun leven samen. Al snel blijkt dat niet alles rozengeur en maneschijn was. Zo hield Nick er een minnares op na en had hij nogal losse handjes. Maar ook Amy valt uit haar rol als lieve, weerloze en perfecte vrouw.

Wie kan je geloven? Wie zijn ze eigenlijk? Flynn speelt haar onbetrouwbare vertellers meesterlijk uit tegen elkaar met een adembenemende afloop. Kortom, een geniale psychologische thriller vol misleiding, voortgestuwd door ijzersterke personages. “Donker hart” wordt door velen beschouwd als “het boek van 2012”. Hollywood nam al een optie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: