Lees Meer! met Stephan Enter, Koen Peeters en Judith Vanistendael

Algemeen

In het boekenprogramma “Lees Meer!” interviewt Vrt-gezicht Freek Braeckman verschillende auteurs over hun werk. Op het eind van het programma wordt per auteur een boek verloot onder de aanwezigen. Op zondag 3 maart 2013 zijn de auteurs Koen Peeters, Stephan Enter (Nl) en Judith Vanistendael te gast.

Koen Peeters debuteerde in 1988 als schrijver. Sinds 2001 duikt zijn naam geregeld op in nominatielijsten van de drie grote literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied. Eerst nog de longlist van de AKO Literatuurprijs en de Gouden Uil voor Acacialaan (2001), later de shortlist van de Libris Literatuurprijs voor zijn Grote Europese Roman (2007).
In 2012 verscheen Duizend heuvels, waarin Peeters het verhaal van Rwanda brengt, een land verscheurd door oorlog. Drie jaar lang deed hij onderzoek naar de ziel van Rwanda. Hij voerde meer dan 80 gesprekken met Rwandezen, witte paters en wetenschappers. Het boek tast naar de grenzen tussen feiten en fictie.

De F. Borderwijkprijs die in 2010 naar De bloemen van Koen Peeters ging, was eind 2012 weggelegd voor Grip van Stephan Enter. Het boek won ook de prijs van de honderdkoppige lezersjury van de Gouden Uil.
Grip gaat over vriendschap, over reizen, over zelfinzicht, over vergankelijkheid en over de wezenlijke vraag of je het leven leidt dat je had willen leiden. Of de keuzes die je maakte wel jouw keuzes waren. Vier alpinisten hebben tijdens hun studententijd enkele klimtochten gemaakt. Ze zijn elkaar uit het oog verloren en komen na twintig jaar bijeen voor een reünie in Wales. Via hun herinneringen en gesprekken wordt duidelijk dat er tijdens een van die tochten iets ingrijpends is gebeurd…

Judith Vanistendael is ondanks de andere spelling van de familienaam toch wel degelijk de dochter van ex-journalist en auteur Geert van Istendael. Ze studeerde Beeldverhaal aan Sint-Lucas in Brussel, illustreert sindsdien jeugd- en kinderboeken en schrijft/tekent ook haar eigen stripalbums. De maagd en de neger, haar eerste strip, verscheen in 2007. De plot was gebaseerd op een kortverhaal dat haar vader schreef. In 2012 bracht ze Toen David zijn stem verloor uit. In deze graphic novel krijgt de teruggetrokken boekhandelaar David strottenhoofdkanker. Het verhaal beschrijft welke impact deze ziekte heeft op David én vooral ook zijn naasten.

zondag 3/3/13 om 11u
Concertgebouw Brugge (kamermuziekzaal)
€ 7 / Vrienden van de Biekorfbibliotheek: € 5 / senioren: € 5,95 / Discoverypas: € 3,50
Handlingkost: € 1 (niet bij een online uitgeprint ticket)
reserveren:
www.ticketsbrugge.be
Organisatie: Openbare Bibliotheek Brugge i.s.m. Passa Porta, Concertgebouw Brugge en Boekhandel De Reyghere
v.u. Johan Coens, Burg 12, 8000 Brugge

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: