“Amour” blijft filmprijzen winnen

“Amour” heeft een hattrick gescoord op de London Critics’ Circle Film Awards. De film van Michael Haneke kreeg de prijs voor beste film en beste scenario. Hoofdrolspeelster Emmanuelle Riva werd bekroond als beste actrice.

“Amour” vertelt het verhaal van een bejaard echtpaar, van wie de vrouw na een hersenbloeding begint af te takelen. De film won vorig jaar de Gouden Palm in Cannes en wordt internationaal geloofd en bekroond. De film is de topfavoriet voor de Oscar voor niet-Engelstalige film.
Anne Hathaway kreeg de prijs voor beste actrice in een bijrol voor haar vertolking in “Les misérables”. Joaquin Phoenix en Philip Seymour Hoffman werden beste acteur en beste acteur in een bijrol voor hun vertolkingen in “The master” van regisseur Paul Thomas Anderson.

Ang Lee kreeg de prijs voor beste regisseur voor “Life of Pi”, zijn verfilming van het boek van Yann Martel. “Berberian sound studio” werd verkozen tot beste Britse film.
De Dilys Powell award, de hoogste onderscheiding van de London Film Critics’ Circle, was dit jaar voor actrice Helena Bonham Carter. Ze werd gelauwerd voor haar uitzonderlijke bijdrage aan de film. Ze is momenteel te zien in de films “Great expectations” en “Les misérables”.

Bron: deredactie.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: