Brugse illustrator in de prijzen

De Brugse illustrator Pieter Van Eenoge valt in de prijzen in New York met zijn illustratie voor het reuzenganzenbordspel in het Openluchtmuseum van Bokrijk.

In het voorjaar van 2012 werd het reuzenganzenbord in het Openluchtmuseum van Bokrijk vervangen door een illustratie van Pieter Van Eenoge tegen een muur in de Schuur uit Loppem. Het reuzenganzenbord is een spannend bordspel bestemd voor kinderen van acht tot twaalf jaar die het museum in schoolverband bezoeken.

Elk jaar organiseert de Society een internationale wedstrijd waarvoor duizenden illustratoren hun beste werk van het voorbije jaar kunnen insturen. Van Eenoge stuurde 3 prenten in, waaronder dus het ganzenbord.

In november 2012 kreeg hij telefoon uit New York met het goeie nieuws en de vraag om zijn medaille op de prijsuitreiking in ontvangst te komen nemen.

Pieter Van Eenoge is freelance illustrator voor pers, uitgeverijen en bedrijven. Hij ontwierp oa. de affiche van de Boekenbeurs van 2011 en won vorig jaar een Boekenpluim voor het prentenboek “De dokter en het leger van Davy“.

Dankzij de gouden medaille kreeg hij ook al een eerste opdracht voor de New York Times.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: