Jeugdboekenschrijver Jan Simoen overleden

In zijn woonplaats Leuven is jeugdboekenschrijver Jan Simoen overleden. Hij werd 59 jaar. Simoen leed al enkele jaren aan kanker. In oktober vorig jaar verscheen zijn meest recente boek “De nacht van 2 april“.

Simoen zag in 1953 het levenslicht in Oostende en groeide op in Middelkerke. Sinds 1975 woonde hij in Leuven, waar hij Romaanse Talen aan de KU Leuven studeerde en later ook Franse les gaf aan adolescenten.

Simoen debuteerde in 1993 met “Duizend stenen ogen“, drie jaar later gevolgd door het bekroonde “Met mij gaat alles goed“, dat deels gebaseerd is op waargebeurde feiten, namelijk de dood van een vriend aan de gevolgen van aids. Veel van zijn later werk werd meer getekend door de realiteit en actualiteit. In 2007 verscheen “Slecht“, waarvoor hij een Boekenwelp en De Gouden zoen ontving.

In februari 2012 zette hij Kanker4life op poten, waarmee hij wilde aantonen dat ook mensen met kanker nog energiek en genereus genoeg zijn om anderen in nood te helpen. Volgens Querido zal het project worden voortgezet door zijn zoon.

[Bron: Cobra]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: