De leesgroep in oorlog met de salamanders…

https://i2.wp.com/www.groenewatermanprijs.be/uploads/pics/oorlog_salamanders.jpgKarel Čapeks roman over de ondergang van de mensheid verscheen in 1936 en was een onmiddellijk succes: binnen een jaar verschenen er vertalingen in Duitsland, Frankrijk en Engeland. George Orwell vond er zijn inspiratie voor “Animal Farm”.

Een drankzuchtige scheepskapitein ontdekt voor de kust van een Aziatisch eiland een reusachtige, intelligente salamandersoort, die hij als goedkope arbeidskrachten aan het werk zet. De dieren verspreiden zich over de wereld en worden steeds slimmer. Ze leren praten, weten aan wapens te komen en ontwikkelen zich tot Salamanders. Ze gaan de strijd met de mens aan.

Karel Čapek was een Tsjechische schrijver. Hij overleed twee jaar na het verschijnen van “Oorlog met de Salamanders” en was gedesillusioneerd door het Akkoord van München waaruit bleek dat de West-Europese landen Tsjecho-Slowakije niet zouden bijstaan tegen de nationaal-socialistische dreiging.

De leesgroep bespreekt het boek op maandag 17 december om 14 u. in Hoofdbibliotheek Biekorf. Deelname kost vier euro. Inschrijven kan bij valerie.logghe@brugge.be of 050 47 24 20. De leesgroep is een samenwerking met De Vrienden van de Biekorfbibliotheek vzw.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: