Flandrica.be: Vlaamse letterschatten online

Sinds 15 november hebben Vlaamse cultuurliefhebbers er een nieuwe digitale pleisterplaats bij. De Vlaamse Erfgoedbibliotheek opent immers de deuren van haar online schatkamer: Flandrica.be. In deze online erfgoedbibliotheek zijn ook werken van de Openbare Bibliotheek Brugge te vinden. De Openbare Bibliotheek Brugge is één van de zes partnerbibliotheken van de Vlaamse Erfgoedbibliotheek.

Flandrica.be wil iedereen die interesse heeft in cultuur of geschiedenis op een inspirerende manier kennis laten maken met het vaak onbekende cultureel erfgoed dat in de bibliotheek ligt. De startpagina biedt daarom verschillende ingangen om de brede collectie te raadplegen: er is een doorklikbare carrousel van afbeeldingen, een tijdbalk, een wereldkaart, een thematisch overzicht en er zijn uitgewerkte rondleidingen doorheen de collectie.

Flandrica.be is hiermee geen afgesloten boek. De Openbare Bibliotheek Brugge engageert zich, samen met (alle andere partners van) de Vlaamse Erfgoedbibliotheek, om de komende jaren hard verder te werken aan deze online erfgoedbibliotheek door bv. de collectie verder aan te vullen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: