Lees Meer! met Tommy Wieringa, Filip Rogiers en Jeroen Olyslaegers

In het boekenprogramma “Lees Meer!” interviewt Freek Braeckman, co-presentator van Café Corsari op één, verschillende auteurs over hun werk. Op het eind van het programma wordt per auteur een boek verloot onder de aanwezigen. Op zondag 9 december 2012 mogen Tommy Wieringa, Filip Rogiers en Jeroen Olyslaegers tekst en uitleg komen geven bij hun werk.

Tommy Wieringa (NL) stelt zijn nieuwe roman “Dit zijn de namen” voor. In het boek schept Wieringa een beeld van een Centraal-Aziatische olie- en gasrepubliek waar corruptie heerst en vluchtelingen over de steppe dwalen tot ze volledig uitgehongerd omkomen.
Wieringa brak door bij het grote publiek met zijn roman “Joe Speedboot” die op de shortlist van alle grote Nederlandstalige literaire prijzen stond. In 2010 schreef hij het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Filip Rogiers is al langer een bekende naam in journalistieke middens (De Morgen, Knack en momenteel bij De Standaard). In 2011 maakte hij zijn literaire debuut met de kortverhalenbundel “Nauwelijks lichaam”. De verhalen schetsen een scala van gebroken levens en de dromen die eraan voorafgingen. De bundel leverde hem zopas de Debuutprijs 2012 op, de prijs voor het beste literaire debuut van een Vlaamse auteur.

Het enfant terrible van de Nederlandse literatuur. Zo werd Jeroen Olyslaegers ooit genoemd. De man is ondertussen 45 geworden en van enfant is er dus maar weinig sprake meer. Het terrible kantje is er echter nog niet af. Zijn laatste roman “Winst” moet naar eigen zeggen een mindfuck zijn die mensen verwart. Het boek houdt de vinger aan de pols van de samenleving en handelt over een kunsthandelaar, Donald, na de crash van de euro.

zondag 9/12/12 om 11u
Concertgebouw Brugge (kamermuziekzaal)
€ 7 / Vrienden van de Biekorfbibliotheek: € 5 / Discoverypas: € 3,50
reserveren: www.ticketsbrugge.be of aan de In&Uit-balie (handlingkost: € 1)
Organisatie: Openbare Bibliotheek Brugge i.s.m. Passa Porta, Concertgebouw Brugge en Boekhandel De Reyghere

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: