“Alsof het voorbij is” van Julian Barnes

Met “The sense of an ending” haalde Julian Barnes in 2011 uiteindelijk toch eens de Man Booker Prize binnen. Wie het boek leest, wéét dat het meer dan een schaamprijs is en dat het boek ook echt die bekroning verdient.

Alsof het voorbij is” is het verhaal van een man die voorgoed afscheid neemt van de beloftes van zijn jeugd. De tijd heeft Tony Webster ingehaald: op een dag is hij een man van middelbare leeftijd, die zonder weemoed op zijn schooljaren terugkijkt. Hij heeft vriendschappen gehad, een carrière en een huwelijk, een makkelijke scheiding. Hij heeft zeker nooit geprobeerd iemand pijn te doen. Het geheugen is echter niet perfect. Het kan altijd verrassen en dat blijkt het ook gedaan te hebben als Tony plots een brief van een notaris krijgt.

Het werk van Julian Barnes is in meer dan dertig talen vertaald. Hij geldt als een van ’s werelds voornaamste schrijvers. Zijn schrijfstijl typeert zich door precisie, vaardigheid en vooral heel veel inzicht in de menselijke natuur. Andere aanraders van hem zijn “Flauberts papegaai” en “Een geschiedenis van de wereld in 10 ½ hoofdstukken”.

De leesgroep van de bib bespreekt “Alsof het voorbij is”.

maandag 19 november om 14u
Hoofdbibliotheek Biekorf
€ 4
inschrijven: valerie.logghe@brugge.be of 050 47 24 20
i.s.m. De vrienden van de Biekorfbibliotheek vzw

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: