Filmfestival Gent

Het Filmfestival Gent is een vaste waarde in het Vlaamse en internationale cultuurlandschap. Meer dan honderd kwaliteitsfilms van over de hele wereld, grootse filmmuziekconcerten van topcomponisten en buitengewone tentoonstellingen in de rand van de cinema. Dat is in 2012 niet anders.

Misdaad is de rode draad door het programma, maar diversiteit is troef in deze 39e festivaleditie die de wereld van bewegende beelden met open ogen tegemoet treedt. Het festival biedt ook een ijzersterk competitieluik en muziekevenementen zoals 007 in concert, waarin Vlaamse artiesten hun favoriete James Bond-nummers brengen en natuurlijk ook de 12e World Soundtrack Awards.

Filmfestival Gent wil een feest zijn voor iedereen die een beetje, heel veel of helemaal weg is van film.
Op zoek naar films die je ontroeren of verbazen, je intellectueel stimuleren, je esthetisch plezier bezorgen, je onderdompelen in onontgonnen culturen of je gewoon een leuk avondje uit bezorgen? Er is voor iedereen wel iets te ontdekken op Filmfestival Gent.

Het festival opent op 9 oktober met The Broken circle breakdown, de nieuwste film van Felix van Groeningen met Veerle Baetens en Johan Heldenbergh in de hoofdrollen.

Klik hier voor het volledig programma en tickets.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: