Belpop

Met de zomerfestivals op komst krijgen we opnieuw de kans om een heel aantal goede Belgische artiesten op het podium te zien. Misschien is dit ook het uitgelezen moment om je kennis van de Belgische pop- en rockmuziek op te frissen of om je in de ‘Belpop’ te verdiepen.

In de muziekafdeling vind je natuurlijk alle grote namen uit de Belgische pop- en rockgeschiedenis terug: Adamo, De Kreuners, Front 242, Channel Zero, Hooverphonic, dEUS… Op de vele verzamelcd’s zijn ook mindere goden en eendagsvliegen te (her)ontdekken.

Het verhaal van de Belgische popgeschiedenis vind je ook terug in de afdeling met informatieve boeken, op de eerste verdieping van de hoofdbibliotheek. Deze twee boeken zijn echte aanraders op het gebied van Belpop:

  • Belpop de eerste vijftig jaar van Jan Delvaux
    Een terugblik met oneindig veel feiten, verhalen, anekdotes, fantastische foto’s en memorabilia. Een klepper van een boek over 50 jaar pop en rock in ons land, van The Pebbles tot Triggerfinger. Auteur Jan Delvaux is tevens medewerker van het programma Belpop op Canvas en heeft een rubriek in het programma ‘Allez Allez’ op Radio 1 waar hij elke zaterdagnamiddag leuke weetjes, bijzondere verbanden, rare songs en verborgen parels met de luisteraars deelt.
  • Wit-lof from Belgium van Gust De Coster en Geert De Bruycker
    Aan de hand van feiten en anekdotes loodsen de auteurs van dit boek je doorheen 40 jaar Belgische popgeschiedenis, van de jaren ’50 tot en met de jaren ’80.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: