Platenkast van John Peel online

Toen de Britse radio-dj John Peel in 2004 stierf, liet hij een gigantische platencollectie na: 26.000 lp’s, 40.000 singles en nog eens enkele tienduizenden cd’s. Onlangs heeft zijn familie beslist om deze collectie niet langer stof te laten vergaren maar te archiveren en online beschikbaar te stellen.
Op de website kun je virtueel rondsnuisteren in de platenkasten van Peel. Wanneer je met de computermuis over de lp’s beweegt komen de titels en uitvoerders te voorschijn. Als je op een lp klikt krijg je een door John Peel getypte fiche te zien en de afbeeldingen van de platenhoes, een groot deel van de collectie kan ook beluisterd worden via Spotify. Momenteel staan de eerste honderd platen van de letters A tot en met F online; de online platenkast wordt wekelijks aangevuld.

John Peel was gekend om zijn brede muzieksmaak, hij was altijd op zoek naar nieuwe muziek. In zijn radioshows kwamen alle genres voorbij en hij gaf beginnende en onbekende muzikanten de kans om zich aan een breed publiek voor te stellen.  Van de Peel Sessions – live optredens in zijn radiostudio – zijn er een groot aantal op plaat verschenen. Naast zijn radioprogramma voor BBC presenteerde John Peel ook op het Nederlandse Radio 3, deed hij een aantal jaar de aankondigingen op het Pinkpopfestival en presenteerde hij ook televisieprogramma’s zoals Top of the Pops en de uitzendingen vanop het Glastonbury festival.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: