Robin Gibb overleden


De Britse zanger Robin Gibb is overleden aan de gevolgen van darmkanker. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Gibb sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid.

Robin Gibb werd op 22 december 1949 geboren op het Britse eiland Man, maar het gezin Gibb verhuisde negen jaar later naar Australië. Daar startte Robin Gibb samen met zijn tweelingbroer Maurice en zijn oudere broer Barry de groep The Bee Gees op.

Het echte succes van The Bee Gees kwam pas nadat de broers naar Engeland waren teruggekeerd. De groep scoorde toen hits met enkele The Beatles-achtige nummers, zoals “I’ve started a joke” en “I’ve gotta get a message to you”.

Eind jaren zestig kreeg Robin Gibb echter ruzie met zijn oudere broer Barry, wat in 1969 zelfs tot het vertrek van Robin bij The Bee Gees leidde. Robin Gibb startte vervolgens een solocarrière en scoorde een hit met “Saved by the bell”. De verkoop van zijn album “Robin’s reign” viel echter tegen.

In 1970 kwamen Robin, Maurice en Barry Gibb toch weer bij elkaar, en ze bliezen The Bee Gees nieuw leven in. Een jaar later volgde met “How can you mend a broken heart” dan de eerste Amerikaanse nummer 1-hit van de broers.

Enkele jaren later braken ze helemaal door met hun muziek voor de film “Saturday night fever“. “Stayin alive”, “How deep is your love” en “Night fever” werden wereldhits. Op een bepaald ogenblik hadden ze zelfs 5 nummers in de top tien van de Amerikaanse hitparade.

De groep, vooral bekend door hun kenmerkende falsetstemmen, verkocht uiteindelijk meer dan 200 miljoen platen. Met het overlijden van Maurice in 2003 kwam er echter een eind aan The Bee Gees.

In 2010 staken de gezondheidsproblemen van Robin Gibb de kop op. Anderhalf jaar geleden werd er darmkanker vastgesteld met uitzaaiingen naar de lever. In april lag hij al een tijdje in een diep coma na een longontsteking, maar toen herstelde hij nog.

Na Donna Summer vorige week verliest de discowereld opnieuw een icoon. Gibb werd 62 jaar.

bron: deredactie.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: