Boekenleeuw en boekenpauw

Bart Moeyaert krijgt voor de vijfde keer in zijn carrière de Boekenleeuw. Deze keer krijgt hij de prijs ter waarde van €2500 en een gouden speld voor “de Melkweg“. De boekenleeuw bekroont het beste kinder- of jeugdboek van een Vlaamse jeugdauteur uit het voorbije jaar.

Er zijn ook twee Boekenwelpen uitgereikt. Die eervolle vermeldingen zijn voor Paul Verrept met “Kleine Pieter deed open” (met illustraties van Randall Casaer) en voor “Kleine Man en God” van Kitty Crowther, vertaald door Siska Goeminne.

Boem” van prentenboekenmaker Leo Timmers werd uit een shortlist van negen geselecteerd voor de Boekenpauw, de prijs voor het mooist geïllustreerde kinder- of jeugdboek. Ook hij ontvangt €2500. Voor Timmers is het reeds zijn tweede bekroning.

De jury kende ook twee Boekenpluimen toe en moedigt daarmee volgende illustratoren aan: Pieter Gaudesaboos met “Mannetje Koek schrijft een boek: Martha” (tekst van Lorraine Francis) en Pieter van Eenoge metDe dokter en het leger van Davy” (tekst van Edward van de Vendel).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: