Airbag 2012

Van 11 tot en met 27 mei 2012 is het weer zover: Brugge mag opnieuw de hoofdstad van Accordistan zijn.
Het gevarieerde programma biedt zoals gebruikelijk voldoende elementen om een stand van zaken op te maken van de plaats van het accordeon binnen de actuele muziekproductie en -beleving.
Opnieuw komen heel wat uiteenlopende stijlen en genres aan bod. Meestal met voor het brede publiek relatief onbekende namen maar voor de accordeonistas klinkende topacts die anders zelden of nooit te zien zijn in Vlaanderen en ver daarbuiten.
Er zijn optredens van o.a. La Troba Kung-Fú, Eric Bouvelle, Jaune Toujours, Raymond van het Groenewoud, Kroke, Gangbe Brass Band, Juntacadaveres, Altan en Surpluz.

Elk nieuw Airbagprogramma is een spannend avontuur vol sprongen in het onbekende en een duik in een verkwikkend bad van onverwachte bekoringen en betoverende ontdekkingen. Kortom, Airbag 2012 heeft alles wat goede cultuur moet inhouden.

Tijdens het festival organiseert Cultuurcentrum Brugge opnieuw de succesvolle accordeonwedstrijd ‘Grote Wisselbeker Roger Danneels’.
De deelnemingsvoorwaarden zijn eenvoudig:
Iedere amateuraccordeonist die het aandurft om met een repertoire van 15 minuten een professionele jury van zijn kunde te overtuigen, kan zich inschrijven.
Meer informatie over de accordeonwedstrijd vind je hier, inschrijven kan nog tot 7 mei.

De figuur Roger Danneels(foto) lag aan de basis van het ontstaan van het festival. Het feit dat het in 2012 exact dertig jaar geleden is dat Roger Danneels overleed was voor de organisatie van het festival voldoende aanleiding voor een gepast eerbetoon. Naast twee hommageconcerten in de spiegeltent zal er in het Biekorf Cultuurcafe ook een retrospectieve over Roger Danneels te zien zijn.

Een volledig overzicht en agenda van het festival vind je hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: