Les Ateliers: poëzie

Het Entrepot brengt haar educatieve werking onder de noemer “Les Ateliers”. In die ateliers is er ruimte voor creatie en experiment op maat van de deelnemer. Verschillende disciplines komen erin aan bod: theater, muziek, dans, woord, ontwerp, radio en handwerk. Per discipline gaat Het Entrepot op zoek naar een inspirerende culturele partner. In de discipline woord vond Het Entrepot die partner in de Openbare Bibliotheek Brugge om samen een atelier rond “poëzie” op poten te zetten. 

De ateliers vinden plaats op dinsdag 3 april in Hoofdbibliotheek Biekorf en op woensdag 4 en donderdag 5 april in Het Entrepot (Binnenweg 4, 8000 Brugge). Jongeren vanaf 14 jaar kunnen zich ervoor inschrijven bij sarina@hetentrepot.be (050 47 07 86). Deelname kost 15 euro.

Wat houdt het in?
Wie ingeschreven is trekt met Maud Vanhauwaert, freelancer bij vzw Jeugd en Poëzie, de stad in om die te zien als nooit tevoren. Met een zelfgekozen thema in het achterhoofd verzamelen de deelnemers beelden en impressies op hun camera’s. Via gerichte vragen en speelse opdrachten worden ze gestimuleerd om de omgeving door een poëtische bril te bekijken. Op de tweede dag schrijven ze een gedicht bij de verzamelde beelden. En op dag drie? Dan vloeien beeld en woord samen. Het eindresultaat wordt een poëtische kortfilm.

Maud Vanhauwaert studeerde Woordkunst en Zakelijke Communicatie in Antwerpen. Ze debuteerde in 2011 als dichteres met de bundel “Ik ben mogelijk”. Bij het verschijnen van de bundel was ze volgens de flaptekst “net 27” geworden. Haar sterkte ligt volgens verschillende recensenten in het poëtisch verwoorden van waarneming. Dat klinkt dan vooral als de geknipte persoon voor Les Ateliers: poëzie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: