De Brugse bib op halve toeren…

Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt: de Brugse bibliotheek (en ook alle andere Brugse stadsdiensten) zijn niet bereikbaar via telefoon, noch via mail. De website ligt plat. De catalogus kan niet geraadpleegd worden. Het lijstje van zaken die niet werken, is quasi eindeloos. Reden is een kapotte glasvezelkabel die het hele stadsnetwerk verstoort. Het is niet duidelijk wanneer het probleem opgelost zal zijn.

Deze blog werkt omdat die niets met het stadsnetwerk te maken heeft. En werkt alleen omdat dit bericht er van thuis uit op gezet wordt, want in de bibliotheek is er geen toegang tot internet en kunnen we dus geen berichten posten. Zonder printer, telefoon, mail of internet kunnen we eigenlijk helemaal niet laten weten wat ons probleem is. Wie dit leest, vertelle het dus voort…

Tot overmaat van ramp startten maandag – samen met de digitale panne – de inschrijvingen voor het Groot Brugs Jeugdboekenfeest. Traditioneel staat de telefoon bij ons dan roodgloeiend. Veel mensen krijgen dan traditioneel de bezettoon te horen. Die krijgen ze nu ook te horen, maar dan om een heel andere reden. Wie wil inschrijven voor het jeugdboekenfeest, kan – zolang de panne voortduurt – terecht aan de balie van Jeugdbibliotheek Biekorf (Kuipersstraat 3, Brugge).

De Brugse bibliotheken zijn trouwens wel allemaal open en draaien momenteel op een noodsysteem. Materialen kunnen binnengebracht en uitgeleend worden. Wie zich zorgen maakt over uitleentermijnen die verlengd zouden moeten worden, maar die dus niet verlengd kunnen worden aangezien Cabrio niet bereikbaar is, mag op zijn twee oren slapen. Hetzelfde geldt voor telaatgeld. Dat telaatgeld loopt niet verder op tijdens de “pannedagen”. Alles zit nogal technisch in elkaar, maar het komt erop neer dat niemand (extra) telaatgeld zal moeten betalen, waarvan de digitale panne de oorzaak zou zijn.

Advertenties

One Response to De Brugse bib op halve toeren…

  1. dieter schreef:

    opnieuw bereikbaar via mail. Nog niet via (alle) telefoonlijnen.
    Cabrio inderdaad opnieuw online. Surfen op internet kan voorlopig ook nog niet van op de publiekspc’s. Boeken binnenbrengen en uitlenen kan opnieuw op de vertrouwde manier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: