Arts & métiers du livre


Sinds enkele maanden is de Openbare Bibliotheek geabonneerd op het tijdschrift “Art & Métiers du Livre: reliure, gravure, estampe et bibliophilie”. Het is een zeer mooi uitgegeven tijdschrift over boekgeschiedenis.

Het tijdschrift ontstond in 1891 inParijs met als titel “Reliure” (later “Reliure, brochure, dorure”). Het richt zich tot bibliofielen, zowel professionelen als liefhebbers. Een breed gamma onderwerpen komt aan bod: bibliotheken, manuscripten, kunstboeken, zeldzame boeken, boekbanden, gravures, druktechnieken,… Naast algemene artikels vind je achteraan “le carnet du bibliophile”. In deze rubriek staan een agenda, recensies, veilingen en catalogi.

Naar aanleiding van het Xde Internationaal Forum voor Hedendaagse Kunstboekbanden dat in2011 inde Openbare Bibliotheek van Brugge plaatsvond, verscheen er in “Arts & Métiers du Livre” van mei-juni 2011 een artikel van Ludo Vandamme (wetenschappelijk medewerker historisch fonds van de bibliotheek) “Dix siècles de livres et de reliure à Bruges”. In het artikel wordt een overzicht gegeven van tien eeuwen boekbanden in Brugge. Brugge heeft een lange traditie in boekcultuur. Dit magazine verdient dus terecht een plaats in onze bibliotheek.

Het tijdschrift is gedrukt op glanzend papier, bevat veel foto’s en een mooie lay-out. Het verschijnt 6 x per jaar en is te raadplegen achteraan in de leeszaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: