“De maagd Marino” van Yves Petry

De leesgroep van de bib bespreekt “De maagd Marino” van Yves Petry. Met dit boek haalde Petry in 2011 eindelijk zijn eerste grote literatuurprijs binnen: de Libris Literatuur Prijs. Voor het verhaal baseerde hij zich op een bizarre moord die enkele jaren terug in Duitsland plaatsvond: een man liet zich uit eigen vrije wil opeten door zijn minnaar.

Het boek begint met een gedetailleerde, bijna klinische beschrijving van de moord. Daarna komt het dode slachtoffer aan het woord en ontstaat bij de lezer geleidelijk inzicht in de toch wel vreemde situatie. Twee mannen, dader Marino en slachtoffer Bruno, zijn aan de zijlijn van de maatschappij terechtgekomen. Marino’s leven is zinloos na de dood van zijn moeder. Bruno geeft zijn job als gevierd docent aan de universiteit op omdat hij niet meer in de academische wereld gelooft. Ze vormen een koppel dat zich vooral typeert door het contrast in taalvaardigheid tussen de erudiete Bruno en de simpele Marino.

De jury van de Libris Literatuur Prijs was vooral onder de indruk van de precieze formulering die Petry gebruikt en waarmee hij een ziel in het verhaal blaast.

Maandag 27 februari om 14u
Hoofdbibliotheek Biekorf (Van Ackerzaal)
€ 4
Inschrijven: valerie.logghe@brugge.be of 050 47 24 20
I.s.m. De Vrienden van de Biekorfbibliotheek vzw

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: