Jazzpianist Ivan Paduart komt naar De Werf

Ivan Paduart debuteerde op de jazzscène in de vroege jaren 90 met zijn fusion groep “Aftertouch”. Sindsdien is hij een graag geziene gast op de Europese podia. Hij ontwikkelde een heel herkenbare eigen stijl, die hem samenwerkingen opleverde met artiesten als Richard Galliano, Tom Harrell, Toots Thielemans, Philip Catherine, …

Paduart probeert naar eigen zeggen aan zijn composities zoveel mogelijk de eeuwigheid van de grote standards te verlenen. Hij geeft de voorkeur aan lyrische, haast meezingbare thema’s, en kadert die in een rijkelijke, inventief uitgewerkte harmonie.

Hij kiest niet voor stijloefeningen, noch voor gratuite effecten, noch voor “muziek voor musici”. Hij wil alleen maar, zonder pretentie, de ziel van de luisteraar raken en dit via de kortste weg, de melodie.
Met de hulp van zijn kompanen Philippe Aerts en Joost van Schaik waar hij sinds vele jaren mee speelt, probeert hij veeleer te ontroeren dan indruk te maken.
Met een frontline die bestaat uit saxofonist Jeroen Van Herzeele en de jonge Limburgse trompettist Carlo Nardozza belooft dit een zeer bijzondere ontdekking te worden.

Vrijdag 20 januari
20:30 uur
meer info vind je hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: