Auteur in de kijker: Floortje Zwigtman

Floortje Zwigtman, pseudoniem voor Andrea Oostdijk, werd op 13 november 1974 in Terneuzen (Nederland) geboren. Zolang ze zich kan herinneren, heeft ze verhalen verzonnen. Als klein meisje kon ze nooit slapen zonder verhaaltje. Vanaf het moment dat ze kon spellen, maakte ze haar eigen boekjes. Omdat ze zo graag tekende, waren de illustraties klaar voor het verhaal en had ze daarna het geduld niet meer om verder te schrijven.

Daar kwam verandering in toen ze in Vlissingen aan de lerarenopleiding begon. Tijdens haar studies raakte ze gefascineerd door de middeleeuwse geschiedenis van de Balkan. Haar leraar Nederlands stelde voor haar te helpen als ze een roman zou schrijven. In 2001 debuteerde Floortje Zwigtman met het boek “Spelregels”.

Sindsdien heeft Floortje boeken geschreven over uiteenlopende onderwerpen. Dikke boeken, maar ook dunne boeken. Boeken voor volwassenen, jongeren én beginnende lezers. Naast boeken maakt ze ook lesteksten voor de basis- en middelbare scholen. Ze vindt dat heel leuk werk, omdat ze met zo veel verschillende onderwerpen te maken krijgt.

Bibliografie:

–          “Spelregels”  (2001)
–          Wolfsroedel”  (2003)
–          “Schijnbewegingen”  (‘ Een Groene Bloem’-trilogie) (2005)
–          “Tegenspel”  (tweede deel ‘Een Groene Bloem’-trilogie) (2007)
–          “Kersenbloed”  (2007)
–          “Mispunt!” (2007)
–          “Haat Kwadraat”  (2008)
–          “Merels grote varkensvakantie” (2008)
–          “De gifzuster”  (2008)
–          “Leeuwenmoed” (2009)
–          “Drakenklauw en bloemensla” (2009)
–          “Spiegeljongen”  (laatste deel ‘Een Groene Bloem’-trilogie) (2010)

[Bron: http://www.floortjezwigtman.nl]

Advertenties

One Response to Auteur in de kijker: Floortje Zwigtman

  1. Joris schreef:

    Deze schrijfster is echt een aanrader, ook voor volwassenen. De Groene Bloem trilogie geeft een uitstekend sfeerbeeld van het Londen ten tijde van Oscar Wilde. Geloofwaardig, spannend, verrijkend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: