Jarig Huelgas Ensemble @ Concertgebouw

Dit jaar blaast het Huelgas Ensemble 40 kaarsjes uit. Meer dan ooit geldt dit muzikale geesteskind van Paul Van Nevel als referentie voor de uitvoering van polyfone muziek van de middeleeuwen tot nu. Het ensemble breekt een lans voor de grondige studie van de ontstaans- en gebruikscontext van de muziek, de bronnen en historische uitvoeringspraktijk. Bovendien is de heldere, spontane en dynamische sonoriteit van het gezelschap uitermate herkenbaar in het muzieklandschap van vandaag.
Deze kwaliteiten stralen het publiek overigens niet alleen van op het podium tegemoet, maar zijn ook treffend gevat op de vele opnames die het Huelgas Ensemble al realiseerde. Paul Van Nevel en zijn ensemble slagen er bij elk repertoire in een flinterdun laagje van breekbaar kristal over de partituur te leggen: schitterend, fijn en kostbaar, maar bovenal ontroerend mooi.

Concertgebouw Brugge nodigde het Huelgas Ensemble uit voor een uitgebreid verjaardagsfeest, met drie diverse concertprogramma’s en een boeiende lezing door Paul Van Nevel himself.

Het volledige programma vind je hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: