Brugges Festival viert 25ste verjaardag met topaffiche

Het wereldmuziekfestival Brugges Festival viert dit jaar zijn 25ste editie. Cijfers zeggen niet alles, maar de voorbije 24 jaar streken meer dan 200 groepen uit 18 verschillende landen neer in Brugge. Telkens gleed er in de grauwe, kille novemberdagen een warme gloed over de stad.

Balkanmuziek, flamenco, fado, a capella, rembetiko,… Brugges Festival biedt steevast een hartverwarmende staalkaart van folk en wereldmuziek. Een combinatie van grote kleppers, naast een gedurfder repertoire. Vaak zijn het net die buitenbeentjes die voor de grootste verrassing zorgen… Van het concert van Mikis Theodorakis in de Beurshalle in 1986, over de unieke cd- en dvd-opname van Madredeus en het Vlaams Radio Orkest tot de bijdrage aan de Olympische spelen in Athene 2004.

Donderdag 10 november staat de Australische zangeres Janine Maunder op het podium van de Stadsschouwburg. De zangeres van Naked Raven stelt met haar eigen band haar nieuwste solo album ‘Blink’ voor. Kamerpop voor gevorderden en een stem om bij weg te dromen…
Daarna word je op sleeptouw genomen door Guo Yue, Joji Hirota & Taiko Drummers. Een genie met bamboefluit, een Japanse ‘masterdrummer’, versterkt met taiko-drummers. Een subtiel, onuitgegeven feestje!

De gerenommeerde fadozangeres Mísia(foto) brengt vrijdag 11 november haar “Delicatessen” naar Brugge, zo heet namelijk het programma waarmee Mísia naar België komt. Een sublieme samensmelting van een ongelooflijke stem en piano. Fado met toegevoegde waarde!
Nena Venetsanou één van de grootste dames van het Griekse lied sluit de tweede avond af. Nena wordt begeleid door een trio topmuzikanten en grasduint in eigen werk, Mikis Theodorakis en vooral Manos Hadjidakis.

Het festival kent een mooie finale op zaterdag 12 november met een exclusief concert van Clannad. De absolute topnaam uit de Ierse muziek sluit de 25ste editie van Brugges Festival. Het is uitzonderlijk dat deze reuzen van de Ierse muziek in een ‘kleine’ zaal optreden. Mis dit niet!

Brugges Festival
10, 11 en 12 november
Brugse Stadsschouwburg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: