“Brugge Boekenstad?” : publieksavond in de bib

Op de vraag of Brugge een boekenstad is, zullen veel Bruggelingen antwoorden: “uiteraard!”. Maar hoe diep en hoe ver reikt die overtuiging in Brugge en wordt dit ook zo buiten onze stad gepercipieerd? Hier zijn de antwoorden al veel minder overtuigend. Zou het kunnen dat Brugge als stad met een uitgesproken boekencultuur een duwtje in de rug verdient? Door dingen te verbinden, door nieuwe creaties, of ook door al eens tegendraads uit de hoek te komen.

Deze ideeën leven al een tijdje in verschillende middens en werden opgepikt door het Brugse Erfgoednetwerk (BEN) dat hierover met de Openbare Biblitoheek Brugge contact opnam om een traject “Brugge boekenstad?” uit te werken. De bedoeling is het bundelen, versterken en inspireren van alles wat het imago van Brugge als boekenstad kan versterken.

De eerste stap in het traject “Brugge boekenstad?” is een publieksavond op 17 november om 20.00 uur in de leeszaal van  Hoofdbibliotheek Biekorf. Deze avond is informatief, levert de contouren voor de verdere werking en nodigt bovendien uit tot medewerking.

Het informatieve gedeelte bestaat uit drie korte presentaties over de Brugse boekenwereld: Ludo Vandamme (historicus, Openbare Bibliotheek Brugge) benadert de geschiedenis en het boekenerfgoed, Brody Neuenschwander (kalligraaf en tekstkunstenaar) het ambachtelijke en artistieke aspect en Jaak Vandamme (directeur Graphic Group Vandamme) het hedendaagse boekenbedrijf. Frank Adam reflecteert hierop met een “Confidentie aan een ezelsoor”.

Iedereen met een hart voor boeken is van harte uitgenodigd op 17 november om 20.00 uur in de leeszaal.
Vrije toegang; een vragenronde en een drankje sluiten de avond af. Graag vooraf aanmelden (Johan.Van.Eenoo@brugge.be of 050/446672).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: