Razor Reel Fantastic Film Festival

Zaterdag start het vierde Razor Reel Fantastic Film Festival (RRFFF). Net als bij de vorige edities wordt een volwaardig en kwalitatief programma aangeboden.

In totaal worden er dit jaar vijftig films vertoond, het merendeel daarvan komt uit Europa, maar er zijn ook films uit Noord-Amerika, Azië en Australië.

Voor het eerst wordt het aanbod opgedeeld in verschillende secties. Op die manier wordt het duidelijk dat RRFFF meer is dan een horrorfestival. Zo kan het publiek ook actiethrillers, absurde komedies, feeërieke verhalen of zelfs liefdesverhalen zien.

De organisatie van Razor Reel zet dit jaar met Howard P. Lovecraft ook een belangrijk fantasieschrijver in de kijker. Het werk van Lovecraft, dat in het begin van de twintigste eeuw geschreven werd, is nog altijd een belangrijke inspiratiebron voor verschillende filmregisseurs. Met filmvoorstellingen en een lezing rond zijn werk wordt Lovecraft in de schijnwerpers geplaatst.

Naast de gewone filmprogrammatie biedt Razor Reel dit jaar ook een kortfilmcompetitie, een speciale animatiedag, symposia en ontmoetingsavonden.

Het festival wordt op 29 oktober in Kinepolis geopend met de horrorkaskraker ’11-11-11′ en loopt nog tot en met 6 november. De andere films worden vertoond in Ciné Liberty, Cinema Lumière en De Biekorf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: