Poppunt helpt muzikanten op weg naar roem

Poppunt zet zich dagelijks in voor muzikanten en dj’s uit pop, rock, dance en aanverwante genres. Of je nu je eerste snaren spant, je eerste nummers aan elkaar mixt of al op het punt staat een platencontract te tekenen: Poppunt steunt je over de hele lijn.

Poppunt is geen boeking- of managementkantoor, geen overheid of instituut, gewoon een bende muziekliefhebbers die zich elke dag inspannen om het leven van muzikanten en dj’s interessanter en aangenamer te maken.

Met vi.be willen ze de relevante spelers uit de Vlaamse muziekscène verenigen in een online community. Maar de resultaten van vi.be zijn ook offline voelbaar: media-exposure en speelkansen voor beloftevolle bands, muzikanten en dj’s. Het jaar rond worden concrete acties opgezet met sterke partners om van vi.be dé place to be te maken.

poppunt.be is het visuele broertje van vi.be en staat bol van interessante weetjes voor bands, muzikanten en dj’s.
Popadvies op maat, een subsidiewijzer, wie doet wat in de muziekindustrie?, een uitgebreide adressengids, het archief van de Popthesisprijs, massa’s tips & tricks, blogs uit de scene, een up-to-date telex, een webzine… Bezoekers kunnen zelf zoekertjes en speelkansen toevoegen en organisaties die op vi.be hun muziekeducatie invoeren, kunnen hun programma ook laten publiceren in de makkelijk te doorzoeken kalender op poppunt.be.

Poppunt organiseert ook Muzikantendag in de AB en Play & Produce in Vooruit, de hoogdagen voor respectievelijk bands & muzikanten en dj’s & producers. Je kunt er je muzikale helden ontmoeten en van hen de knepen van het vak leren, zowel zakelijk als muzikaal.

Poppunt Magazine opent je blik op de muziekindustrie en vestigt de aandacht op actuele trends, hot topics en nieuw talent. De informatie in de Muzikantengids en in de Tipboekjes geeft antwoorden op al je muzikale vragen: de bouw van je repetitielokaal, het uitgeven van muziek in eigen beheer, platencontracten en auteursrechten, belastingen …

Voor één-op-één advies mag je ook altijd persoonlijk contact opnemen. Want of je nu een beginnende band, muzikant of dj bent, of als manager of boeker aan de slag wil, bij Poppunt kun je terecht voor gratis advies over alle sociaalrechtelijke, fiscale en juridische kwesties.

Achter de schermen, ten slotte, zet Poppunt zich samen met tal van organisaties en overheden die met muziek te maken hebben in om de Vlaamse muziekscène goed te doen draaien.

Poppunt helpt je de weg vinden in de muzikale jungle!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: