Dolfijnenjacht

In de krant De Morgen stond onlangs te lezen dat er in het Japanse Taiji opnieuw 28 tot 30 dolfijnen werden gedood. De spraakmakende documentaire “The cove” is volledig gewijd aan deze jaarlijks terugkerende dolfijnenjacht. De aangrijpende documentaire leverde in 2010 een Oscar op voor beste documentaire. Zeker het bekijken waard!

Advertenties

One Response to Dolfijnenjacht

  1. De Graeve Rudy schreef:

    The Cove is een documentaire (2009) die analyses en vragen stelt over de Japan ’s dolfijnen jacht cultuur. Het werd bekroond met de (2010) Academy Award voor Beste Documentaire Feature .
    De film is een oproep tot actie om de massa dolfijn doodt halt toe te roepen, te wijzigen Japanse visserij, en het informeren en het publiek voorlichten over de risico’s, en de toenemende gevaar, van kwikvergiftiging uit dolfijnenvlees. De film wordt verteld vanuit het oogpunt van een oceaan milieubeschermer’s te bekijken.
    De film benadrukt het feit dat het aantal dolfijnen gedood zijn in de Taiji dolfijnen jacht-station en is vele malen groter dan het aantal walvissen gedood in Antarctica, en men beweert dat 23.000 dolfijnen en bruinvissen zijn gedood in Japan ieder jaar door de walvisvaart land-industrie . De migrerende dolfijnen zijn gedreven in een verborgen inham waar ze worden gesaldeerd en gedood door middel van speren en messen over de zijkant van de kleine vissersboten. De film stelt dat dolfijnen jacht zoals die in Japan is onnodig en wreed.
    The Cove is zeker een aanrader voor iedere filmliefhebber.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: