Bert Joris te gast in De Werf

Trompettist Bert Joris hoeft eigenlijk geen introductie meer. Hij is ondertussen al meer dan twintig jaar één van de belangrijkste vaandeldragers van onze Belgische jazzscène en wist deze reputatie ook waar te maken tot ver buiten onze landsgrenzen. Zijn fluwelen, zacht aangeblazen sound en zijn unieke gevoel voor timing zijn doorheen de jaren een waar handelsmerk geworden. Daarnaast maakte hij ook naam als componist en arrangeur van bv. het Brussels Jazz Orchestra.

In 2009 werd hij voor zijn verwezenlijkingen voor de Belgische jazz bekroond met de prestigieuze Cultuurprijs Muziek.
Een greep uit de lofzang van de jury: Hij gaf de Belgische jazzscène een gezicht in het buitenland en zijn naam wordt in één adem genoemd met vaderlandse monumenten als Toots Thielemans en Philip Catherine. Zijn filmmuziek en groot symfonisch werk zijn van een zeer hoog niveau. Toch blijft hij in al die genres steeds zichzelf, herkenbaar en persoonlijk. Altijd gekruid met een ‘blue note’.

Zijn kwartet, dat in 2000 het licht zag, bestaat uit de Italiaanse pianist Dado Moroni en twee andere sterkmakers van de Belgische jazz, Philippe Aerts op contrabas en Dré Pallemaerts op drums.

Zaterdag 8 oktober 2011 – 20.30 uur
Kunstencentrum De Werf

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: