Pedro Almodovar krijgt een monografie

De Spaanse regisseur Pedro Almodovar krijgt een monografie. Taschen, de Duitse uitgever van kunstboeken, kreeg toegang tot zijn archief en kon foto’s publiceren die de cineast zelf maakte op de set. Het is voor het eerst dat Taschen zo’n monografie uitbrengt over een nog levende regisseur.

Almodovar nodigde prominente Spaanse auteurs uit om inleidingen te schrijven bij de hoofdstukken over elk van zijn films. Hij selecteerde ook teksten die hij zelf schreef, maar het leeuwendeel van het boek bestaat uiteraard uit de kleurrijke beelden waar de succesvolle Spaanse cineast bekend om staat.

Almodovar begon in de jaren 80 als een flamboyant cineast die een excentriek en provocerend beeld schetste van het Spanje na het Franco-tijdperk. Van een enfant terrible dat graag tegen de schenen schopte, groeide hij uit tot een vaste waarde. Zijn latere films, zoals “Hable con ella“, “Volver” en “La piel que habito”, zijn meer ingetogen en emotioneel, maar zijn voorliefde voor het excentrieke en zijn herkenbare visuele flair blijft sterk aanwezig.

Taschen bracht eerder al monografieën uit van Ingmar Bergman en Stanley Kubrick.

bron: deredactie.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: