De Amerikaanse rockband R.E.M. stopt ermee

R.E.M. bekend van hits als “Losing my religion”, “Everybody hurts”, “Shiny happy people” en “Nightswimming” bestaat niet meer.
De leden van R.E.M. kondigden het stopzetten van de band aan via hun website met volgende boodschap: “Aan al onze fans en vrienden. We hebben beslist om de band R.E.M. op te doeken. We kijken met veel dankbaarheid en verbazing terug op wat we in meer dan dertig jaar hebben bereikt. Iedereen die ooit geraakt is door onze muziek, bedankt!”

R.E.M. werd in 1980 in de universiteitsstad Athens in Georgia opgericht door zanger Michael Stipe, gitarist Peter Buck, bassist Mike Mills en drummer Bill Berry.
R.E.M. was één van de eerste alternatieve rockbands. Na verloop van tijd werden hun nummers ook commercieel succesvol terwijl de groep het imago van alternatieve ‘collegeband’ wist te behouden.

R.E.M. stond ook bekend om de politieke standpunten. De groep steunde met optredens links-liberale standpunten als milieubehoud, mensenrechten en feminisme.

De grootste hit had R.E.M. in 1991 met “Losing my religion”. De succesvolste albums van R.E.M. waren “Out of time” uit datzelfde jaar en “Automatic for the people” dat in 1992 uitkwam.
In totaal maakte R.E.M. 15 studioalbums, in maart kwam het laatste R.E.M.-album uit “Collapse into now“.
Ze stonden maar liefst zeven keer op Werchter, een record.

Michael Stipe, Peter Buck en Mike Mills benadrukken dat ze als vrienden uit elkaar gaan; ook met Bill Berry die de band in 1997 verliet houden ze nog steeds een goed contact.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: