Open Monumentendag 2011 ‘Conflict’

Tijdens het weekend van 10 en 11 september is het feestdag voor de Vlaamse monumenten. Het thema van de 23ste editie is ‘Conflict’. Ook Brugge neemt terug deel aan deze bijna jubileumedite. Op deze dag kunnen monumenten bezocht worden die normaal niet of beperkt toegankelijk zijn.

De geschiedenis van Brugge is doorspekt van conflicten, oorlogen en twisten, ruzies,… maar ook verzoening, wat terug nieuw erfgoed oplevert.

‘Op deze Open Monumentendag 2011 wordt het onroerend erfgoed belicht dat rechtstreeks te maken heeft met geweldadige conflicten zoals de stadspoorten, het Fort van Beieren (Koolkerke) of het voormalig militair ziekenhuis, maar ook de monumenten van verzoening en herinnering zoals de militaire kapel, de Hof van Aurora en bepaalde graven op de centrale begraafplaats (Assebroek). Speciale aandacht gaat uit naar het ‘conflict van de herbestemming’ van monumenten en naar de confrontatie oude en nieuwe architectuur bij verschillende actuele realisaties.’ (Bron: Programmaboekje OMD -Stad Brugge)

In de bibliotheek vind je heel wat informatie over de rijke geschiedenis van Brugge, architectuur, erfgoed, monumentenzorg, enz…

De programmagids is verkrijgbaar (2,50 €) aan de onthaalbalie van Hoofdbibliotheek Biekorf en in alle filialen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: