Brugse Australiër scoort nummer 1-hit

De in Brugge geboren Australiër Wouter De Backer, beter bekend als Gotye, staat deze week helemaal bovenaan de hitlijsten met zijn nummer “Somebody I used to know”.

Wouter werd in België geboren maar de familie De Backer verhuisde naar Melbourne toen Wouter amper twee was.  Als tiener was hij drummer in een rockband die hij met enkele vrienden had opgericht.  Toen de band splitte probeerde hij het als soloartiest te maken.  Met succes!  Hij bracht in 2003 zijn eerste album uit als  ‘Gotye’ naar ‘Gaultier’ de Franse vertaling van zijn naam.  In 2006 kwam het album “Like drawing blood” uit.  De twee singles uit dit album “Learnalilgivinanlovin” en “Hearts a mess” kon je toen vaak horen op Radio1 en Studio Brussel.

Nu volgt dus de doorbraak naar het grote publiek.  “Somebody I used to know” is de tweede single uit Gotye’s nieuwe plaat “Making Mirrors”.  In België stond het nummer al op de eerste plaats in de iTunes hitparade en nu dus ook in de Ultratop 50.  Ook in Australië, Nieuw-Zeeland en Nederland doet “Somebody I used to know” het goed.
Het nummer is een duet met de Nieuw-Zeelandse zangeres Kimbra.  En niet alleen het liedje is populair, ook de bijhorende videoclip kan op veel waardering rekenen.  De artistieke clip – met gebodypainte zanger en zangeres – werd al bijna 4 miljoen keer bekeken op youtube. Grote namen als Ashton Kutcher en Lily Allen verklaarden zich fan van het nummer via hun Twitterpagina.

Het album “Making Mirrors” komt op 19 september uit.  Gotye speelt zondag 30 oktober voor een uitverkochte AB.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: