Auteur in de kijker: Marita De Sterck

Marita De Sterck werd op 16 augustus 1955 geboren in Antwerpen. Ze studeerde Germaanse talen, pers- en communicatiewetenschappen en sociale en culturele antropologie. Ze is docente aan de Gentse bibliotheekschool en publiceert over kinder- en jeugdliteratuur. Ze schrijft ook zelf prentenboeken, verhalen voor jonge lezers, voor kinderen met leesproblemen, informatieve jeugdboeken en psychologische romans.

Uit haar fascinatie voor reizen en andere culturen wil ze met een aantal boeken begrip voor anderszijn bijbrengen. In 1982 verscheen haar eerste boek “Hakim, daarin vertelt ze verhalen over kinderen uit de Derde Wereld. In “Sofie en Fatima” houden twee meisjes met verschillende achtergronden een logeerpartijtje. In Vlinders op het dak reist het hoofdpersonage, Evi, met haar vriendin Nadia voor een maand naar Marokko; een beetje een omgekeerde immigratie, waarbij gewoonten botsen maar zorg en genegenheid mensen bij elkaar brengen.

In 2010 publiceerde ze een bundel met volksverhalen uit de wereld. Het boek verscheen in twee edities: “Bloei: zestig volksverhalen uit de hele wereld die van meisjes vrouwen maken en “Stoute meisjes overal: volksverhalen over liefde en lef.

In 2001 won ze een Gouden Zoen voor “Wild Vlees. “Op kot werd in 2004 bekroond door de Kinder- en Jeugdjury. In 2007 ontving ze de Boekenleeuw en een Zilveren Zoen voor “Kwaad bloed. “De hondeneters” werd bekroond met de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer 2010.

[Bron: Villa Kakelbont en “Schrijver gevonden“]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: