Muziek lenen met Digileen

Als je muziek opzoekt in Cabrio, vind je soms titels van cd’s of liedjes waarbij er doorverwezen wordt naar digileen.  Deze albums of nummers zitten niet altijd fysiek in onze collectie maar je kan ze wel beluisteren via het internet. 
Wanneer je op het icoontje ‘digitaal lenen’ klikt kom je automatisch op de website digileen.nl terecht.  Deze website, maakt het mogelijk om muziek op te zoeken, te lenen en af te spelen.

Het digitaal lenen van muziek houdt in dat je via internet een muziekbestand kunt beluisteren. Deze wordt ‘gestreamd’ naar uw computer. Dit muziekbestand kan je gedurende één week maximaal 70 keer beluisteren.

In de populaire en klassieke catalogus kan je een keuze maken uit meer dan 13.000 albums. Het is mogelijk om gehele albums of losse tracks te lenen.

Onder ‘afspeellijst’ vindt je alle muziek die je gedurende de uitleentermijn van één week geleend hebt. De muziek die je in het verleden geleend hebt, vindt je onder ‘verlopen’. Ook is het mogelijk om de muziek te kopen via externe partijen. Daarmee steun je de makers en de brengers van deze muziek.

Deelnemende labels zijn onder andere Zig Zag Territoires, Challenge Records, Chesky, Naxos, ECM, PentaTone, Dox en Music & Words. Op dit ogenblik biedt DigiLeen ruim 116.000 tracks aan uit minstens 13.000 albums. Zij richten zich vooral op de minder “hitgevoelige” genres als jazz, klassieke muziek en wereldmuziek.

Het digitaal uitlenen is een initiatief van de Stichting Centrale Discotheek te Rotterdam.

Wij wensen je veel luisterplezier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: