De puntjes op de i: Jules Verne

De rubriek “De puntjes op de i” wil wijdverspreide misvattingen aankaarten en rechtzetten. Dat Jules Verne nooit gereisd zou hebben bijvoorbeeld.

Er bestaat een opmerkelijk misverstand rond Jules Verne. Hij zou, ondanks het feit dat hij veel avonturenboeken heeft geschreven, amper gereisd hebben.

Maar niets is minder waar! Jules Verne was een fervent reiziger. Dit was zeker zo toen zijn boeken succes begonnen te krijgen. Hij bezocht Engeland en Schotland in 1859. En in 1861 voer hij richting Noorwegen, de Noordkaap, de Verenigde Staten en Canada. Later kocht hij drie jachten en zwierf daarmee over de Europese zeeën.

Hoewel Jules Verne bij ons gekend is voor zijn avonturenromans, was hij eigenlijk beroemd als schrijver die de toekomst voorspelde. Vele van zijn voorspellingen werden toendertijd als fantasie beschouwd maar zijn later toch werkelijkheid geworden. “Zijn gave om deze voorspellingen te doen berustte echter niet alleen op fantasie. Hij was zeer intelligent, was zeer goed op de hoogte van de technische ontwikkelingen van zijn tijd, deed degelijk onderzoek en paste wetenschappelijke logica toe. (Bron: Wikipedia)”

Enkele van zijn bekendste werken:
“De reis om de wereld in 80 dagen”
“20.000 mijl onder de zee”
“Reis naar de maan”

Inspiratie voor “De puntjes op de i” werd gevonden in “Encyclopedie van misvattingen“.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: