Amy Winehouse overleden

De Britse zangeres Amy Winehouse is overleden in haar woning in Londen.
De Britse zangeres werd gezien als een van de grootste soulzangeressen van het afgelopen decennium. Ze was de eerste Britse die ooit vijf Grammy Awards won.
Winehouse kampte al jaren met alcohol- en drugsverslavingen.

Amy Winehouse werd geboren in een familie vol jazzmusici. In 2004 debuteerde ze met het album “Frank“, dat in 2006 werd opgevolgd door het immens succesvolle “Back to Black“. Onder andere de wereldhit “Rehab”, over afkicken van alcohol, stond op dit album.
Amy Winehouse werkte vaak samen met producer Mark Ronson, samen scoorden ze ook een grote hit met Valerie, een cover van The Zutons.

De loopbaan van de soulzangeres werd echter overschaduwd door persoonlijke problemen en misbruik van verdovende middelen.
Vorige maand nog werd Winehouse door haar eigen fans uitgejouwd tijdens een concert omdat ze duidelijk te dronken was om op te treden. Ze onderbrak daarop haar tournee door Europa en haar managment kondigde aan dat ze de volgende twee jaar geen optredens meer zou geven.

Amy Winehouse werd slechts 27 jaar en komt daarmee op een opvallende lijst van beroemde muzikanten die op diezelfde leeftijd overleden zijn: Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: