Klinkers tunet je zomer!

Van 29 juli tot en met 13 augustus verwarmen stevige en verrassende geluiden de Brugse atmosfeer. Klinkers wordt zo opnieuw een synoniem voor een feestelijk en avontuurlijk parcours door de binnenstad, dat je als bezoeker grotendeels gratis kan meemaken.

Het muzikale luik van Klinkers kleurt dit jaar opvallend vrouwelijk. Verspreid over Burg en binnenplein van Gruuthuse nemen een aantal straffe performsters het voortouw: de altijd verrassende wereldpop van Zap Mama, de warmbloedige Amparo Sanchez, de Brussels-Galicische meiden van Ialma, fadozangeres Gisela João van Atlantihda, de Kaapverdische diva Mayra Andrade, de nieuwe ladinoster Mor Karbasi en de jonge Belgisch-Italiaanse Sarah Ferri. Ook in The Selecter schuilt een vrouw in de vorm van leadzangeres Pauline Black. En uiteraard verdient ook de gereputeerde sterdanseres Eliezer ‘La Truco’ Pinillo met haar Flamenco Dance Company uw onverdeelde aandacht.

Verder passeert ook Sergent Garcia, de uitvinder van de salsamuffin, op de Burg met zijn nieuw album ‘Una Y Otra Vez’. Met de Ethias-sessions worden vier te ontdekken bands gepresenteerd die een groter publiek absoluut verdienen: Pura Vida, Baloji, Ialma en Sarah Ferri.

Het Entrepot deponeert in het Astridpark bakken sfeer, cosy caravans, een zomerterras, zuiderse spijzen en warme tunes voor de derde editie van het gratis zomerfestival Vama Veche.

Klinkers Comedy wist Wouter Deprez voor zijn verhuis naar Zuid-Afrika nog te strikken voor een allerlaatste voorstelling, maar maakt even graag plaats voor ander grappig lekkers als Xander De Rycke, Bert Gabriëls en Henk Rijckaert. Ook nieuw aanstormend talent krijgt dit jaar volop de kans om u te overtuigen.

Ook Klinkende kids komen opnieuw uitgebreid aan hun trekken tijdens Klinkers For Kids: een gratis en goed gevulde familiedag in het Astridpark met stukjes theater, verhalen en circus in de openlucht.

Uiteraard ontbreken ook de openluchtbioscoop in het Astridpark en Klinkende Kroegen niet op deze zestiende editie van Klinkers!

Afsluiten doet men ook dit jaar in onvervalste stijl met de tiende editie van Benenwerk – Ballroom Brugeoise. Met tien podia, verspreid over de binnenstad, blijft dit groot gratis dansfeest zowat de grootste dansvloer van Vlaanderen. Een combinatie van gespecialiseerde dj’s en opwindende live acts zorgt voor de juiste vibes en verschillende muziekgenres en dansmoves: salsa, lindy hop, elektro, streetdance, cumbia, tango, musette … Iedereen maakt deze Ballroom Brugeoise tot de zijne!

Klinkers en Benenwerk
van 29 juli tot en met 13 augustus.
Het volledige programma vind je op deze website.
Ontdek de artiesten van het Klinkers festival ook via het muziekaanbod van de bibliotheek!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: