Harry vs Voldemort : het ultieme gevecht

Op woensdag 13 juli is het zover: Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2’  wordt wereldwijd vertoond. Dit is het tweede deel in de verfilming van het zevende en tevens laatste deel in de Harry Potter-reeks: Harry Potter en de relieken des doods’ .

In het tweede deel van ‘Harry Potter and the Deathly Hallows’ keert de jonge tovenaar samen met Hermelien (/Hermoine) en Ron terug naar Zweinstein (/Hogwarts) om de laatste Gruizielementen (/Horcruxes) te vernietigen. Gruizielementen zijn voorwerpen waar de Dark Lord zelf stukjes van zijn ziel in gestopt heeft. De tovenaarswereld staat op om een laatste slag rond Zweinstein te voeren. Wat volgt is een episch gevecht met Voldemort en zijn handlangers…

Met ‘Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2’ komt er een einde aan de succesvolste filmreeks aller tijden. De eerste Potter-film ging tien jaar geleden in première. De hoofdrolspelers, die zich voor elke film weer onderdompelden in de magische wereld van J.K. Rowlings ‘Harry Potter’, zeggen de films te gaan missen. “Omhoog springen uit het water midden in een vuurzee, dat zal ik nooit meer meemaken”, mijmert Daniel Radcliffe.

Plaats een reactie