De bib op “halve toeren” op 28 mei vanaf 12.30u

Op zaterdag 28 mei zullen Hoofdbibliotheek Biekorf en Bibliotheek De Zorge (Sint-Kruis) vanaf 12.30u slechts op halve toeren draaien. Binnenbrengen en uitlenen van materialen blijft in beide bibliotheken de hele dag mogelijk, maar zal vanaf 12.30u moeizaam verlopen. Wie zijn bibliotheekmaterialen ten laatste op zaterdag 28 mei dient terug te brengen, wordt vriendelijk verzocht dat in de voormiddag te doen. Wie in de namiddag naar de bibliotheek komt, dient rekening te houden met langere wachttijden bij het binnenbrengen en uitlenen van zijn materialen. Er zal vanaf 12.30u ook geen toegang tot internet of de catalogus meer zijn in de bibliotheek. De catalogus raadplegen, de uitleentermijn verlengen of materialen reserveren zal vanaf 12.30u ook niet meer kunnen van thuis uit. De bibliotheek zal vanaf 12.30u ook telefonisch niet langer bereikbaar zijn.

Het volledige stadsnetwerk waarop ook het elektronische uitleenverkeer, de catalogus, de website en het telefoonnetwerk van de bibliotheek draait, wordt op zaterdag 28 mei om 12.30u onderbroken. Op dat moment worden ter hoogte van het nieuwe politiegebouw (werf Lodewijk Coiseaukaai) immers enkele glasvezelkabels van het stadsnetwerk doorgeknipt. De kabels worden via een andere route terug aan elkaar gezet. Vermoed wordt dat die werken tegen maandagmorgen afgelopen zijn.
Om de hinder voor de burger zoveel mogelijk te beperken, werd ervoor gekozen de werken aan te vangen op een zaterdag om 12.30u, d.i. na het sluiten van de loketten van de diensten Burgerlijke stand en Bevolking en van de meeste bibliotheekfilialen in de randgemeenten. Hoofdbibliotheek Biekorf en bibliotheek De Zorge in Sint-Kruis zijn op dat moment de enige stadsdiensten die hinder van de werken ondervinden.

De Openbare Bibliotheek Brugge voorziet een alternatieve dienstverlening zodat het leenverkeer in de hoofdbibliotheek en De Zorge de hele dag kan doorgaan. Door het wegvallen van het elektronische uitleensysteem, zullen de bibliotheekmedewerkers overschakelen op een handmatige registratie van het uitleenverkeer. Dat zal onvermijdelijk langere wachttijden met zich meebrengen aan de uitleenbalie. Wie zijn bibliotheekmaterialen niet noodzakelijk op zaterdag 28 mei dient terug te brengen, doet dit dus best op een andere dag. Alle anderen worden vriendelijk verzocht in de mate van het mogelijke op zaterdagvoormiddag de bibliotheek te bezoeken.
Beide bibliotheken blijven de hele dag open. Wie er de krant wil lezen of andere delen van de collectie ter plaatse wil raadplegen, kan er de hele dag ongehinderd terecht. Alleen surfen op internet, of het raadplegen van de catalogus, is er dus vanaf 12.30u niet mogelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: