Der Baader Meinhof Komplex

Vanavond te zien op Canvas: “Der Baader Meinhof Komplex“.

“Duitsland 1970: moorddadige aanslagen, de dreiging van terrorisme en de angst voor een interne vijand doen de funderingen van de nog altijd fragiele Duitse democratie wankelen. De radicale kinderen van de Nazigeneratie onder leiding van Andreas Baader, Ulrike Meinhof en Gudrun Ensslin voeren een gewelddadige strijd tegen wat zij zien als het nieuwe gezicht van het fascisme: Amerikaans imperialisme ondersteund door het Duitse establishment, waarvan velen een Nazi-verleden hebben.

Hun doel is een meer menselijke samenleving te creëren, maar door zelf onmenselijke middelen te gebruiken, veroorzaken zij niet alleen terreur en bloedvergieten, maar dreigen ze ook zelf hun menselijkheid te verliezen. Ze worden opgejaagd door een man die hen begrijpt en wellicht daardoor zo succesvol is in zijn optreden: het hoofd van de Duitse politie Horst Herold. Hij slaagt erin het netwerk op te rollen, maar beseft dat het slechts om het topje van de ijsberg gaat… ” (Bron: Canvas)

Wenst u meer informatie over de Baader-Meinhof-Groep, ook wel gekend onder Rote Armee Fraktion (RAF), of heeft u de film gemist? Geen probleem, de bibliotheek biedt u zowel de film als de biografie van Ulrike Meinhof aan. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor gerelateerde onderwerpen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: