Herman Brusselmans, Peter Holvoet-Hanssen, Noëlla Elpers en Christophe Deborsu op De Oogst van het Seizoen

Op 3 mei interviewt Kurt Van Eeghem Herman Brusselmans, Peter Holvoet-Hanssen, Noëlla Elpers en Christophe Deborsu in het boekenprogramma De Oogst van het Seizoen. Elke auteur stelt er zijn nieuwste publicatie voor. Op het eind van de avond wordt van elk besproken boek één exemplaar verloot onder de aanwezigen.

Herman Brusselmans hoeft nauwelijks nog voorgesteld te worden. Hij is Vlaanderens misschien wel bekendste veelschrijver. “Van drie tot zes” is de titel van zijn nieuwe roman waarin hij in zijn typerende vlotte stijl weer een verhaal brengt vol zwarte, droge humor. Rode draad binnen het verhaal is de onfortuinlijke Willem Zundap die het nachtelijke radioprogramma “Van drie tot zes” presenteert.

Peter Holvoet-Hanssen en Noëlla Elpers vormen samen “Het Kapersnest”. Onder die vlag organiseren ze avontuurlijke lezingen en intense schrijfworkshops voor kinderen en jongeren. Naast “Het Kapersnest” hebben man en vrouw ook hun eigen projecten.
Peter Holvoet-Hanssen stelt “De reis naar Inframundo” voor, een bundel die tevens een bloemlezing is van zijn verzameld dichtwerk (1990-2008).
Noëlla Elpers vertelt op haar beurt over “Vuurkraal”, het vervolg op jongerenroman “Dolores!” die goed was voor de Thea Beckmanprijs, de Kleine Cervantes en de Boekenleeuw.

De RTBF-journalist Christophe Deborsu (zowat de meest populaire Waal in Vlaanderen) schrijft in “Dag Vlaanderen. Hoe Walen écht leven en denken” over hoe hij, opgegroeid in Namen, gestudeerd in Leuven en daarna als journalist werkzaam bij VRT én RTBF, langzaam maar zeker Vlaanderen leerde kennen en zien door Waalse ogen. Een fantastisch humoristisch boek met ontelbare weetjes over Wallonië en Vlaanderen (hoe we verschillen en toch weer niet).

Dinsdag 3 mei 2011 om 20u
Concertgebouw Brugge – Kamermuziekzaal
Tickets: € 7 (Vrienden Biekorf, Poorterspas en senioren: € 5 / Discoverypas (-26): € 3,50)
Reserveren: 070 22 33 02 of aan de In&Uit-balie
Organisatie: Openbare Bibliotheek Brugge, Het Beschrijf en Concertgebouw Brugge i.s.m. Boekhandel De Reyghere

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: