Vlaamse zangeres La Esterella overleden

La Esterella, de Antwerpse zangeres met de kenmerkende zware stem, is vanmorgen overleden. Ze werd 91 jaar. La Esterella werd bekend door haar kenmerkende zware stem en scoorde haar grootste hit met “Oh! Lieve Vrouwetoren”.

La Esterella werd in 1919 in Antwerpen geboren als Esther Lambrechts. Begin jaren 40 werkte ze als naaister en nam ze in haar vrije tijd deel aan zangwedstrijden. Zo werd ze in de bekende zaal “Oud België” ontdekt door Charly Schleimovitz, die haar manager en echtgenoot zou worden.

Ze zong in die beginjaren vooral populaire romantische en lichtklassieke songs en raakte na de Tweede Wereldoorlog ook bekend buiten de landsgrenzen. 

Vanaf 1953 koos ze voor het Nederlands en in de jaren daarop scoorde ze talrijke grote hits zoals “Oh! Lieve Vrouwetoren”, “Alle moeders” en “Arrivederci Roma”.

Toen haar man ziek werd besloot ze om het rustiger aan te doen. Na diens dood ging ze opnieuw werken als secretaresse en trouwde ze een tweede keer. Na een radio-optreden in 1983 besloot ze om opnieuw op te treden.

De laatste jaren verbleef ze in een rusthuis in Antwerpen waar ook variété-artieste Yvonne Verbeeck woont. In 2001 werd ze geëerd door Radio 2 en trad ze toe tot de Eregalerij van het Vlaamse Lied.

bron:deredactie.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: