Faithless stopt ermee

Een goeie week nadat de band aankondigde ermee te stoppen gaf Faithless een zo goed als uitverkocht concert op de PIAS Nites in het Brusselse Tour & Taxis.
7000 fans zakten af naar onze hoofdstad voor een explosief concert dat nog lang zal nazinderen.

Maxi Jazz, de frontman van de Britse dance-act maakte het stopzetten van de groep bekend op hun website.  “Na 15 jaar en zes albums hebben we wel een statement gemaakt. Het is tijd om het boek te sluiten en terug te gaan naar de bibliotheek”  verklaarde Maxi Jazz.

Het laatste album van de band “The dance” dragen Maxi Jazz, Rollo en Sister Bliss op aan alle fans, als een eerbetoon maar ook als een afscheid.

Faithless was al van bij hun debut in 1995 een erg populaire groep in Europa en ver daarbuiten.  Hun mix van muziekstijlen (trance, hiphop, triphop, pop…) was opvallend de dance scene van de jaren 90. Ze verkochten in totaal meer dan twaalf miljoen albums. Faithless was ook altijd een graag geziene gast op de zomerfestivals, ze speelden maar liefst zes keer op Rock Werchter.  Ze scoorden hits met hun singles “Salva Mae”, “Insomnia”, “God is a dj” en “We come 1”.

Ondertussen werd bekendgemaakt dat het allerlaatste Faithlessconcert in livestream wordt vertoond in verschillende bioscoopzalen in Europa.  Het concert van 8 april in het Londense Brixton Academy zal in België te zien zijn in Kinepolis Brugge, Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven, Hasselt en Luik.

In juli is Faithless nog een laatste keer te zien in België.  Op 22 juli spelen ze onder de naam “Faithless Sound Sytem” een dj-set op het dance festival Tomorrowland.  Ze sluiten hiermee de eerste avond van dit driedaagse festival af.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: