Miro eerst in Brussel dan in Brugge

In het Ing Cultuurcentrum in Brussel loopt momenteel de tentoonstelling “Joan Miró: het palet van de dichter”.

“Zo’n 120 schilderijen, prenten, beeldhouwwerken en tekeningen belichten de evolutie van de Catalaanse kunstschilder Joan Miró. Het belang dat hij hechtte aan de relatie tussen poëzie en schilderkunst komt mooi tot uiting.

Miro was geïnteresseerd in literatuur en poëzie. Het surrealisme, het primitieve en het kinderlijke inspireerden hem tot een oeuvre vol figuren en symbolische kleuren waarmee “de wereld zich als een gedicht laat vertalen”.

Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich verdiepen in het leven van Joan Miró, zijn leefomgeving, zijn inspiratiebronnen, zijn kleurenpalet en zijn artistieke stijl. Je kan er aan de slag met collagetechnieken, sterrenbeelden ontwerpen of een eigen ‘artist book’ creëren” (bron: www.uitinbrussel.be)

Vanaf 1 mei 2011 presenteert Site Oud Sint-Jan in Brugge de permanente tentoonstelling “Van Pablo Picasso tot Joan Miró” opgedragen aan de Spaanse kunstenaar Pablo Picasso en enkele beroemde tijdsgenoten zoals Henri Matisse, Marc Chagall, Georges Braque en Joan Miró. Meer dan 120 originele kunstwerken zullen te bewonderen zijn! Meer informatie klik hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: