Lachen en laten lachen

Naar aanleiding van de 85ste verjaardag van Gaston Berghmans deed Radio2 een onderzoek naar de favoriete Gaston en Leo sketch van hun luisteraars.  Het zal niemand verbazen dat de legendarische telefoonsketch ‘Joske Vermeulen’ als winnaar werd gekozen. Gaston en Leo waren twintig jaar lang een populair duo in Vlaanderen. De grappen uit hun films, zaalshows en tv-programma’s staan bij velen in het geheugen gegrift.  Op de website van Radio2 vind je een overzicht van enkele van hun beste sketches.

Zaterdag kon je in de stadshallen lachen dankzij (of met) enkele dapperen die een gooi deden naar de Commeere Comedy Cup.  De tweede editie van de comedy wedstrijd van het Brugse magazine de Commeere kende een uitverkochte zaal. Vijfhonderd mensen kregen de grappen voorgeschoteld van twaalf voornamelijk amateur stand-up komieken.  Bruggeling Bart Vantieghem werd zowel door de jury als door het publiek tot winnaar gekozen.
David Galle, de winnaar van de Canvas Comedy Casino Cup in 2009, zorgde voor het tweede jaar op rij voor de presentatie.

Ben je zelf de leukste thuis? Of zit je op familiefeesten altijd verlegen om een goede grap?  Grappig zijn is niet altijd even makkelijk.  Misschien vind je in de bibliotheek wel de nodige inspiratie.  In de muziekafdeling vind je heel wat cd’s en dvd’s van stand-upcomedians en cabaretiers.  Zo zijn er onder andere cabaretshows van Youp van ’t Hek, Neveneffecten, Wim Helsen,  conferences van Willy Lustenhouwer en Geert Hoste en stand-uppers zoals Alex Agnew en Nigel Williams.

Om af te ronden geven we nog graag deze quote mee van de Nederlandse cabaretier Herman Finkers: “De leukste grappen zijn de grappen die niet zijn bedacht. Maar bedenk die maar eens.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: