Oscar en Cesar


Het voorbije weekend werden zowel in Parijs als in Hollywood filmprijzen uitgereikt.

The ghost writer” van Roman Polanski won vrijdagavond maar liefst 4 Césars, onder andere voor beste regie en beste soundtrack.  De César voor beste film ging naar “Des hommes et des dieux” van Xavier Beauvois.  De prijs voor beste acteur ging naar Eric Elmosnino voor zijn prestatie in “Gainsbourg (vie héroïque)”.  Sarah Forrestier won de prijs voor beste actrice voor haar vertolking in “Le nom des gens”.
The social network” een film van David Fincher over de oprichting van Facebook won de prijs voor beste buitenlandse film.
Ook de Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino werd bekroond, hij kreeg de César d’honneur voor zijn hele carrière.

Zondag werd aan het Kodak Theatre in Los Angeles de rode loper uitgerold voor de uitreiking van de Academy Awards.  De Oscars zijn nog altijd de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld en voor alle Hollywood sterren de uitgelezen kans om zich in hun mooiste (gesponsord) pak of jurkje te hijsen.

The kings speech” een film van Tom Hooper won 4 Oscars.  De belangrijkste was ongetwijfeld de award voor beste film, daarnaast kreeg Hooper ook nog het beeldje voor beste regisseur.  “The kings speech” vertelt het verhaal van de Britse koning George VI die gesteund door zijn echtgenote en met de hulp van een zonderlinge stemcoach zijn stotterprobleem probeert te overwinnen.  Colin Firth (foto) kreeg voor zijn vertolking van koning George de prijs van beste acteur.
Natalie Portman won de prijs van beste actrice voor haar rol in de psychologische thriller “Black swan” van Darren Aronofsky.
Het Deense drama “In a better world” van Susanne Bier won de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Verder waren er nog prijzen voor “The social network”, “Inception, “The fighter”, “Toy Story 3“, “Alice in wonderland… 
True grit” de recentste film van de Coen-broers was in 10 categorieën genomineerd maar kon geen enkele prijs verzilveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: