Publiek geheim nu ook in de bib!

Hebt u al gehoord van Neutraal Moresnet ,een onafhankelijke staat in Belgie die meer dan honderd jaar lang heeft bestaan? Wist u dat Belgie met de Luikse Imperiafabriek mee aan de wieg stond van de automobiel? Of had u er enig idee van dat er ooit op Linkeroever een Amerikaanse stad stond met cinema’s en sportzalen om GI’s te plezieren? En wat weet u van “The Attack on Zeebrugge” tijdens de Eerste Wereldoorlog?

Op Canvas loopt momenteel de tweede reeks van het programma “Publiek geheim”. Sven Speybrouck gaat ook nu weer op zoek naar spectaculaire verhalen uit niet eens zo ver vervlogen tijden. Hij bezoekt plekken in België waar geen mens het bestaan van afweet. Plekken die het toneel zijn geweest van markante gebeurtenissen. Plekken waar geschiedenis is geschreven. In elke aflevering staat één locatie centraal. Acht weken lang laat Sven zich door experts en getuigen leiden in zijn zoektocht naar een specifiek verhaal. Een zoektocht die het verleden vaak terug tot leven wekt.

Deze en veel meer geheimen uit Belgische geschiedenis worden geopenbaard in het televisieprogramma of in het gelijknamige boek.

Advertenties

2 Responses to Publiek geheim nu ook in de bib!

 1. Dora schreef:

  Geweldig goed programma! Bestaat er trouwens al een dvd van de eerste reeks?

  • Frederick schreef:

   Beste,

   Tot op heden is de dvd niet te verkrijgen in de handel. Via de VRT/Canvas kun je wel tegen vergoeding een kopie van het programma verkrijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: