Blu-ray in de bib!

De hoofdbibliotheek is vernieuwd en dat is niet alleen zichtbaar aan het gebouw en het interieur.  Ook in de collectie zijn er een aantal nieuwigheden.

Zo kun je vanaf nu ook films en documentaires in blu-ray formaat lenen.
Blu-ray wordt gezien als de opvolger van de dvd.  De kleinere golflengte van de gebruikte blauwe laser maakt het mogelijk een hogere informatiedichtheid te behalen, zodat er meer informatie op kan bewaard worden.  Hierdoor biedt de blu-ray disk ook een betere beeld- en geluidskwaliteit.
Blu-rayfilms kunnen afgespeeld worden met blu-rayspelers en de PlayStation 3.  Met deze apparaten is het ook mogelijk om gewone dvd- en cd-schijven af te spelen.

Hou je het voorlopig nog bij gewone dvd’s dan kun je vanaf nu ook genieten van onze sprintercollectie.  Dit is een kleine collectie populaire films en tv-series met een uitleentermijn van 1 week, zonder dat er kan verlengd of gereserveerd worden.  Hiermee proberen we omlooptijd van de veelgevraagde dvd’s in te korten.

Heb je vragen over de collectie dan kun je terecht bij het infopunt ‘muziek en film’.  Zit je met vragen over uitleentermijnen dan kun je hier het nieuwe dienstreglement raadplegen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: